ВИДЕО: Нема нозе, но тоа не го спречи да ужива во играњето фудбал!

Мухамед Абдула (22) е голем вљубеник во фудбалот и потекнува од Бангладеш. Без оглед на тоа што останал без двете нозе, не ја пропушта можноста да заигра фудбал со врсниците.Мухамед пред 10 години ги загубил нозетe во несреќа на пруга и сега работи на станицата на фериботот во главниот град Дака.
-Никогаш не мислев дека повторно ќе проодам, а не ми паѓаше напамет и дека ќе играм фудбал како и останатите луѓе по несреќата. Кога дојдов до количка, мислев дека цел живот ќе го поминам така, вели ова храбро момче.
-Но одлучив да се обидам и без нив. Тоа значеше дека морам да бидам независен од другите, а тоа пак, дека повторно ќе почнам да одам.
-Имаше многу  тешкотитии, но успеав. Сега можам да одам и да играм фудбал како останатите луѓе, вели Мухамед.Мухамед пред 10 години ги загубил нозетe во несреќа на пруга и сега работи на станицата на фериботот во главниот град Дака.
-Никогаш не мис

Пронајдете не на следниве мрежи: