Видео: Ова се 3-те неразвиени технологии кои засекогаш ќе го променеа секојдневниот живот!

Loading...

САД имаат долга историја во спречување на технологии, во обид  да им се помогне на владините подредени корпорации да го зголемат својот профит. Во овој текст, ќе ви претставиме дел од таа историја, која датира повеќе од 100 години. Никола Тесла, човекот кој откри како да се користи наизменичната струја, имаше многу контроверзен живот. Роден  во 1856 година, тој буквално исчезна од историските книги и само благодарение на интернетот, луѓето дознаа и открија за неговата работа.
Тесла исто така беше вклучен во многу контроверзни проекти. Голем дел од неговата работа беше нарушена од самиот Едисон, кој сакаше да го уништи угледот на Тесла. Имаше заеднички напор од страна на банкарите, да го банкротираат Тесла, со цел да го спречат неговото истражување, кое би можело да го загрози нивниот сопствен бизнис.
Еден таков проект беше трансмисијата на бесплатна безжична електрична енергија, една идеја која е буквално револуционизирана. Безжичната енергија ќе направеше многу енергетски и нафтени компании, да останат надвор од бизнисот. Тесла работеше на овој прокет во доцните години од својот живот, откако банкротираше и не се пресели во хотелска соба. Долго се шпекулираше дека ФБИ буквално ја украде неговата работа, истражување и пронајдоци, кој тој ги имал, кога починал. Оваа гласина денес е потврдена од страна на неодамнешниот Акт за слобода на информации, објавен од ФБИ.

Кој го уништи електричниот автомобил и зошто?
Постоеше голем напор од страна на нафтените компании, производителите на автомобили и владата, да се запре развојот на електричниот автомобил во 90-тите. 

Коноп/Канабис
Прикажавме дека постојат многу корисни работи од користењето на канабисот, кој може да го излечи ракот и да помогне во лекувањето од други заболувања. Ова разбирливо е закана за тековниот медицинско-индустриски комплекс, кој плаќа по милијарди долари за третмани за рак, секоја година.
Индустриските употреби на конопот, го направија растението опасно за тековните корпоративни објекти, како хартиената, пластичната и нафтената индустрија. Наводно, постојат 50 000 различни индустриски намени за конопот.
Оваа закана за индустријата доведе до агресивна кампања, финансирана од владата,како и  корпорации кои ја поддржаа анти-канабис пропагандата, што трае со децении. 
Никола Тесла, човекот кој откри како да се користи наизменичната струја, имаше многу контроверзен живот. Роден  во 1856 годин

loading...
Loading...