ВИДЕО: Оваа девојка за првпат слуша звук!

Loading...

Сара Черман е една од пациентите која благодарение на вградениот т.н. кохлеарен имплант успеала за прв пат да слушне звук.
„Слушнав дека Мелинда ме прашуваше како звучи. Како повторно да сте ме приклучиле и одговорив и сфатив дека слушам. Одеднаш, како нешто да ми се заглави во грлото, а потоа почнав да се смеам, за на крај да плачам“, раскажува Сара.
Имено, кохлеарниот имплант сепак не е замена за уво. Д-р Даниел Ли, директор за Педијатрискиот центар за болести на грлото, слухот и рамнотежата во Масачусетс, вели дека многу возрасни во прв момент го опишуваат звукот како метален, односно сличен на гласот на роботот.Сара Черман е една од пациентите која благодарение на вградениот т.н. кохлеарен имплант успеала за прв пат да слушне з

loading...
Loading...