ВИДЕО: Пајак кој прави салто!

Природата е полна со мистерии, секојдневно се откриваат нови видови на животни со кои ја делиме земјата.Природата понекогаш е многу сурова па животните мораат да се прилагодуваат на условите за да преживеат. Таков е и овој марокански пајак, наречен „флик-флак“. Пајакот е наречен токму така поради начинот на кој се движи низ топлиот пустински песок.
Погледнете го овој необичен пајак кој прави салто:
 Природата понекогаш е многу сурова па животните мораат да се прилагодуваат на условите за да преживеат. Таков е и овој марокански паја

Пронајдете не на следниве мрежи: