Видео: Погледнете ја досега невидената снимка со скокот на Феликс од вселената

Loading...

Авантурата на Феликс Баумгартнер – скокот од вселената.Феликс во текот на овој скок при слободниот пад кој траел околу 7 минути до отворањето на падобранот, ја постигнал максималната брзина од 1.342 километри на час и со тоа тој стана прв човек кој со своето тело ја пробил границата на звукот. 
Феликс во текот на овој скок при слободниот пад кој траел околу 7 минути до отворањето на падобранот, ја постигнал максималната брзина од 1.342 кил

loading...
Loading...