Видео: Погледнете како изгледа убодот од комарец под кожата

Loading...

Изненадувачки е како неговата „игла“ е толку флексибилна.Комарците им пречат на сите. Овој пат научниците ни пружаат можност да видеме како внатрешно изгледа убодот од комарец.
Имено, тие преку микроскоп успеале да го снимат целиот процес. На видеото може да се види колку „иглата“ на комарецот е флексибилна.
Видеото кое го објави „National Geographic“ ни дава можност сами да видиме колку „иглата“ на комарецот може да биде флексибилна.
-Од далеку, иглата изгледа како едноставно цевче, но реално, таа е комплексен сет алати, кој е спакуван во „футрола“ која се нарекува лабиум, велат експертите. Лабиумот се повлекува кога инсектот ќе ја „убоде“ кожата и така дозволува шест други делови да се заријат во кожата.
 
 
Комарците им пречат на сите. Овој пат научниците ни пружаат можност да видеме како внатрешно изгледа убодот од комарец

loading...
Loading...