Видео: Погледнете како се пораѓа делфин

Погледнете го породувањето на 26-годишна женка делфин, која на свет донесе младенче во зоолошка градина во Чикаго.Породувањето траело неколку часа, а бебето е здраво и има 18 килограми a долго е 90 сантиметри.
За секој случај, одговорните во зоолошката ги одложиле сите егзибиции со делфините, како и можноста да се гледа породувањето.
Погледнете како сето тоа изгледаше.
 
Породувањето траело неколку часа, а бебето е здраво и има 18 килограми a долго е 90 сантиметри.

Пронајдете не на следниве мрежи: