Видео: После ова ќе го смените вашиот став за убавината на жените!

Loading...

Францускиот уметник и режисер Фредерик Доазан, направи кратко анимирано видео, со наслов „Supervenus“ , каде ја прикажа промената на жената со текот на годините. Се започна со класична слика на женско тело, која потоа се менува и приближува до современата идеална убавина, со користење на скалпел, липосукција и солариум. Жената станува секси блондинка, а „разубавувањето“ завршува со трагичен крај. Француските медиуми го опишаа овој филм како интелигентна критика на начинот, на кој се поставени идеалната женска убавина.
На следната страница погледнете го видеото: 

Француските медиуми го опишаа овој филм како интелигентна критика на начинот, на кој се поставени идеалната женска убавина.
На следната стр

loading...
Loading...