Видео: Постои пиво кое се јаде?!

Loading...

Пивара која произведува чоколадо решила да „експериментира“ и да создаде пивоо кое се јаде. Постои пиво кое се мачка на леб и се јаде. Пивото е наречено „Bira Splamabile“ и постои во два вкусови – „Грета“ светло и „Омид“ темно со 40 проценти пиво.
„Едното е деликатно, а другото има поинтензивна арома и посилен вкус. Ова не е прв пат некој во Италија и Европа да се обиде да направи цврсто пиво, но досегашните експерименти не биле успешни поради неправилна комбинација на состојките. Веруваме дека ја пронајдовме правата формула за производ со врвен квалитет. За нас, ова е иднината“, изјавуваат од пиварата. 

 
Во подготовка е и излегување на пивото на поширокиот светски пазар како сите луѓе би се запознале со генијалната идеја за пивото кое се јаде.
Погледнете како изгледа да го јадете пивото: 
Постои пиво кое се мачка на леб и се јаде. Пивото е наречено „Bira Splamabile“ и постои во два вкусови – „Грета“

loading...
Loading...