Видео: Продава сапун од сопственото сало

Loading...

Станува збор за уште еден од низата на ексцентрични уметници на овој свет. Меѓутоа тој отиде еден чекор напред.
Уметникот од Мајами прави сапун. Се е тоа во ред, но тоа е сапун кој го прави од сопственото сало. Што е најинтересно го продава за 1.000 долари парче.
Оваа идеја ја добил по направената липосукција. Дополнителна инспирација црпи од тоа што како што тврди луѓето не се воздржуваат од козметички производи кои се направени од човечко тело.
Тој вели дека неговиот сапун не му е одбивен на никого.
Може да го погледнете видеото но ве предупредуваме дека во него е претставен и процесот на липосукција.
 
Станува збор за уште еден од низата на ексцентрични уметници на овој свет. Меѓутоа тој отиде еден чекор напред.

loading...