Видео: Пушењето алкохол нов тренд меѓу младите!

Loading...

Меѓу тинејџерите и студентите во САД, се популарно е вдишувањето на алкохолот и покрај тоа што докторите предупредуваат дека оваа забава е многу опасна!Тинејџерите и студентите ги претвараат своите соби и подруми во лабаратории се со цел побрзо да се опијат, но, методите кои се користат и последиците од вдишувањето на алкохолот се прилично опасни. Алкохолот со помош на пумпа го прскаат по лед, а потоа се обидуваат да го вдишат испарувањето. Последиците може да бидат многу опасни!
-Испарувањето веднаш оди во крвотокот па во мозокот и тоа се случува многу брзо.
Тука настанува проблем бидејќи алкохолот оди директно во белите дробови и мозокот, заобиколувајќи ги нормалните методи по кој инаку телото го „филтрира“-наведуваат лекарите.
-Вдишувањето овозможува да бидат пијани за секунда. Па, со тоа се доведуват во опасност од предозирање, па дури и до оштетување на мозокот.
Покрај тоа што е опасен овој тренд се повеќе се шири меѓу младите.  Вообичаено телото се брани со повраќање кога ќе дојде до претерување со алкохолот, што при вакво конзумирање не е возможно. Штом еднаш ќе дојде алкохолот до мозокот не е возможно да се исфрли од телото.Тинејџерите и студентите ги претвараат своите соби и подруми во лабаратории се со цел побрзо да се опијат, но, методите кои се користат и последици

loading...
Loading...