Видео: Репортер на Си Ен Ен во живо со сириски снајперист во момент додека убива

Loading...

Прилогот на репоретерот на Си Ен Ен Фред Плитген кој известуваше среде битка во Дамаск од страната на приврзаниците на Асад го обиколи целиот свет.
На видеото новинарот кажува дека се наоѓа со палестински борци кои се борат на страната на Асад во предградието на главниот град Јармук. Во кадарот зад него е еден борец кој вели дека гледа противнички снајперист, а откако истрела куршум соопшти дека го погодил.
Командирот на оружената група изјавил дека најчесто се борат против борци од Емиратите, Авганистан, Пакистан, Сиријци и Палестинци. Битките се водат за секоја куќа, а често двете завојувани страни се  одделени само од ѕид од вреќи со песок.
Прилогот на репоретерот на Си Ен Ен погледнете го на следниот ЛИНК
Извор: republika.mkПрилогот на репоретерот на Си Ен Ен Фред Плитген кој известуваше среде битка во Дамаск од страната на приврзаници

loading...
Loading...