Видео: Се парализирала поради Ајфон и ќе остане така целиот живот

Loading...

Тиан Ју која има само 17 години се обидела да си го одземе животот скокајќи од четвртиот кат.Младата Тиан Ју работела повеќе од 12 часа секој ден, шест дена во неделата, а често морала да ги прескокнува оброците и да работи прекувремено во Фокскон, најголемата фабрика која што ги произведува телефоните за компанијата Епл. Поради притисокот и не гледањето излез од својата тешка судбина таа сакајќи да се самоубие скокнала од прозорец од 4 кат.
Притоа, ова не бил прв случај на обиди за самоубиство во домот во фабриката во Шензен во Кина – 18 други работници сакале да си го одземат животот, а четворица од нив успеале во тоа. По овие суицидни случаи, компанијата поставила безбедносни мрежи под домовите за работници.
Видеото може да го погледнете на mkd-news.comМладата Тиан Ју работела повеќе од 12 часа секој ден, шест дена во неделата, а често морала да ги прескокнува оброците

loading...
Loading...