Видео: Се пржи помфрит со масло од канализација!

Loading...

Онаа смеса која ја користат продавачите на улична храна во Кина, главно е веќе користено масло или маст која кланиците ја фрлаат во канализација.Тие кои продаваат вакво масло имаат посебен човек задолжен за собирање на тие масни остатоци од канализацијата, кои потоа повторно се обработуваат и се пласира маслото на пазарот.
Маслото доаѓа до уличните продавачи како „рециклирано“ масло за пржење.
Истражувањата покажале дека една десетина од маслото во Кина доаѓа од канализација, а овој отровен и канцероген производ го користат дури и во фармацевтската индустрија.
Властите во Кина со години се борат против оваа бизарност, а оние кои го произведуваат, продаваат и користат ова масло може да бидат казнети и со доживотен затвор.

Тие кои продаваат вакво масло имаат посебен човек задолжен за собирање на тие масни остатоци од канализацијата, кои по

loading...
Loading...