Видео: Се родија држејќи се за раце, а шест месеци подоцна тие…

Близчанките Џена и Џилијан Тистлтвајт се родија во мај оваа година, држајќи се за рака. Тие и денес, по шест месеци се држат за рака, бидејќи така се чувстуваат посигурно.Девојчињата, кои се моно-моно близначки, добро напредуваат.
– Џилијан е пониска од сестра си, има мали точки над левото око – изјави таткото Бил.
Близначките се родени во 33. недела, а мајката Сара морала да мине два месеци во болница пред да ги роди. Бебињата ја делеле плацентата и таква бременост се случува еднаш во 10 илјади случаи. Оваа бременост била криела опасност да се вплетка папочната врвка и ризик едното бебе да прима помалку храна од другото.

 За среќа, девојчињата се родени здрави. Со нив најмногу ужива нивниот брат Џексон, кој има 15 месеци.
Девојчињата, кои се моно-моно близначки, добро напредуваат.
– Џилијан е пониска од сестра си, има мали точки над левото око – изјави

Пронајдете не на следниве мрежи: