Видео: Слонче не сака да ја напушти својата мртва мајка

Откако неговата мајка починала, нејзинотот тело одма го нападнале лавови. Слончето се вратило по мајката, обидувајќи се да ја помести, а после тоа остана покрај неа.
Сара Скинер ја снимила  оваа емотивна сцена во Кенија.
Според Сара ваквото однесување на слончињата не е невообичаено и тие често „одаваат почит“.
Цело време додека го снимав ова имав кнедла во грлото-вели Сара.Откако неговата мајка починала, нејзинотот тело одма го нападнале лавови. Слончето се вратило по мајката, обидувајќи с

Пронајдете не на следниве мрежи: