Видео: Сочи 2014: Русинот Антон Гафаров благодарение на канадскиот тренер не скијаше „на една нога“ до целта

Loading...

Рускиот крос-кантри скијач Антон Гафаров го покажа олимпискиот дух во Сочи 2014 година откако дел од неговата траса скијаше „на една нога“, бидејќи при пад му се скрши една од скиите. Гафаров падна во текот на првото полу-финале на мажи во слободно спринт скијање, по што канадскиот тренер на крос-кантри Џастин Вадсворт побрза да му помогне на рускиот скијач, бидејќи тој одбра да продолжи да скија и да ја заврши трката.
Со нови скии во рацете Вадстворт се упатил кон Гафаров и ја поправил ски чизмата.

„Тоа беше како да гледаш животно заробено во замка. Едноставно не можете немо да гледате и ништо да не преземете. Сакав тој гордо да помине низ целта“, изјави канадскиот тренер.
Гафаров падна во текот на првото полу-финале на мажи во слободно спринт скијање, по што канадскиот тренер на крос-кантри Џастин Вадсворт побрза да

loading...
Loading...