Видео: Шокантна исповед на членови на сектата Црна Ружа

Сектата Црна Ружа се појавува во втората половина на ’90-те години и зема голем замав во западна и северо-западна Македонија.
Нејзините корени и идеали водат потекло од сатанистички и пагански култови како и од Wicca-та и Богомислкото движење.
Откако биле разоткриени во некој стан во центарот на Скопје, се смета дека официјално повеќе не постојат. Сектата била активна на територијата на цел Балкан, медиумите пишуваат за сомнителните случаи – повеќе на следниот ЛИНК 1 и ЛИНК 2.
Ова е сведоштво од прва рака на еден нејзин член, кој се зачленил како би можел да ја спаси својата девојка.Сектата Црна Ружа се појавува во втората половина на ’90-те години и зема голем замав во западна и северо-западн

Пронајдете не на следниве мрежи: