Видео: Што навистина се случува во Бразил?

Loading...

Откако Турција и турскиот народ реши да го крене својот глас и преку протести да се побуни против одлуката на турскиот премиер да го уништи зеленилото во центарот на Истанбул со цел да гради трговски центри и згради, народот во Бразил се охрабри да ја каже вистината на светот за што навистина се случува во оваа латиноамериканска земја. 
Во ова пет минутно видео, кое е направено од млад студент и го претставува гласот на народот, ќе сфатите како гласот и барањата на народот не се воопшто слушани од страна на властите и богатите во земјата. 
На ова прашање многу медиуми ширум светот не обрнуваат внимание или едноставно не смеат да известуваат како што не смееа и турските медиуми да прикажуваат во јавност што навистина се случуваше на протестите во Истанбул и цела Турција. 
Погледнете го видеото за да видите за што точно станува збор. Откако Турција и турскиот народ реши да го крене својот глас и преку протести да се побуни против одлуката на турскиот

loading...
Loading...