Видео: Што се случува откако ќе и ја отсечете главата на змијата?

Ова видео кое помалку е вознемирувачко, посебно за оние кои не сакаат змии, ќе ви покаже што се случува откако ќе и се отсече главата на змијата. Се изгледа нормално и според очекуваното, се додека во овој случај не се случи нешт неочекувано. Еден Американец кој пронашол отровна змија пред својата куќа во Алабама решил да ја убие со тоа што и ја отсекол главата со мачета. 
Сето тоа го снимил и видеото го ставил на Јутјуб. 
Се се одвивало според очекуваното и телото на змијата се уште се двиѓело по отсекувањето на главата, но во еден момент, отсечената глава на змијата почнала да мрда и ја каснала својата опашка. 
„Сакав да снимам како телото на змијата се движи без главата, но таа во еден момент самата себеси се гризна“, изјавил Американецот. 
Познато е дека змиите имаат рефлекси и неколку часа по својата смрт, но оваа глетка е доста невообичаена. Затоа е препорачливо главата на смиајта да се закопа откако ќе се отсече од телото.Еден Американец кој пронашол отровна змија пред својата куќа во Алабама решил да ја убие со тоа што и ја отсекол главата со мачета. 
С

Пронајдете не на следниве мрежи: