Видео: ТЕОРИЈА НА ЗАГОВОР – Што навистина се случи на 11 септември?

Loading...

Новата теорија за тоа дека терористичкиот напад на 11 септември 2001 година не е изведен со киднапираните авиони, ја изнесе поранешниот американски пилот Џон Лир (65). Неговите зборови имаат додатна тежина, затоа што тој е поранешен служеник на ЦИА, за чии потреби леташе насекаде низ светот. Не е извршен терористички напад на Кулите близначки на 11 септември 2001 година, со патничките авиони, тврди поранешниот пилот Џон Лир.
Тој навел повеќе факти, кои ја потврдуваат својата теза. Пилото, кој во кариерата има повеќе од 19 000 часови летање со повеќе од 160 различни авиони, тврди дека физички не е можно авионите од типот „Боинг“ да летаат на таа виситна, со брзината со која удрија во Кулите близначки.

„Поради густината на воздухот на 300 метри од земјата, авионот не може да лета со брзина од 870 километри на час. Исто така, во случај на удар во зграда, некои делови од авионот би се распаднале при сударот со челичната конструкција“ – објаснува Лир и додава: „Моторите на авионите после ударите во конструкцијата, сепак го задржале својот основен облик“ – наведува овој пензиониран пилот.
Тој ги негираше официјалните извештаи според кои со авионите раководеле киднапери.
„Неискусните пилоти не можат да управуваат со такви типови на авиони. Тоа е едноставно не е можно“ – тврди Лир. 
Не е извршен терористички напад на Кулите близначки на 11 септември 2001 година, со патничките авиони, тврди поранешниот пилот Џон Лир.
Тој

loading...
Loading...