Видео: Вака изгледала првата телевизиска реклама!

Loading...

Денес секундата телевизиско рекламирање  е еден од најскапите „суровини“ на модерната доба, а некогаш чинело се на се само девет долари и тоа за реклама на часовници.Дали знаете за што била првата реклама?
Првата легално емитувана телевизиска реклама била за производите на компанијата „Булова“ американскиот произведувач на луксузни часовници и накит. Овој спот, долг се на се 9 секунди почанл да се емитува во телевизискиот етер во САД на 1-ви јули 1941 година.
Притоа, спотот бил доста едноставен: на екранот се гледала на сива позадина мапата на САД, која тогаш ги опфаќала 48 – те држави и била „покриена“ со тонот: „Америка работи според времето на Булова“(America runs on Bulova time).
Рекламата компанијата ја чинела се на се 9 долари: 4 за времето на емитување и 5 за трошоците на телевизијата.
Инаку, во најдобар случај оваа реклама ја виделе околу 1 000 луѓе. Во Њујорк во тоа време имало околу 4 000 ТВ приемници.
Извор: kurir.mkДали знаете за што била првата реклама?
Првата легално емитувана телевизиска рекл

loading...
Loading...