Видео: Вистинските вампири сепак ПОСТОЈАТ!

Loading...

Можеби мислевте дека вампирите постојат само во легендите, но, во светот постојат луѓе кои го докажуваат спротивното. Дали сте слушнале за Ренфилдов синдром? Станува збор за состојба која уште и се нарекува клинички вампиризам, односно пореметување кое луѓето ги тера да пијат крв. 
Од него вообичаено страдаат мажи и се смета дека е поврзан со сексуалниот нагон. Имено, некои луѓе со овој синдром чувствуваат задоволство дури кога ќе испијат крв и се верува дека таа им дава мистични моќи- па на тој начин може да ја преземат животната енергија на жртвата. 
На светот му се познати неколку такви случаи: Австралијанецот кој ја силувал жената и и го одгризал јазикот. Тој подозна тврдел дека крвта мора да ја пие за да преживее. Исто така 19-годишно момче од Тексас е уапсено затоа што провалил кај жена и ја гризнал за врат. Во полиција кажал дека тој е 500-годишен стар вампир кој мора да го затворат затоа што не сака никого да повреди но едноставно мора!

 
Психијатрите сметаат дека пациентите со овој синдром пореметевувањето го доживуваат поради траума од детството во кое крвареле или пробале крв па така во тој момент доживеале задоволство. 
После пубертетот таквото чувство почнува да се поврзува со сексуалното возбудување. Клинички вампиризмот се јавува низ три фази, првата автовампиризам кој како што кажува самото име претставува пиење на својата крв.
А кога тоа престанува да го задоволува пациентот, тој преминува на животните, а неретко и на луѓето. Забележани се многу случаи кога крв се краде од болници, а личностите се склони кон насилство можат дури и да силуваат. 
Но, дури и вампирот да не биде фатен, тој порано или подоцна мора да оди во болница. 
Имено, пиењето на голема количина на крв може да биде многу опсно. Крвата може да предизвика срцеви заболувања, откажување на црниот дроб, па дури и рак. 
Дали сте слушнале за Ренфилдов синдром? Станува збор за состојба која уште и се нарекува клинички вампиризам, односно пореметување кое луѓето ги те

loading...
Loading...