Видео: ВИСТИНСКО ЧУДО – Се разбуди од кома и проговори кинески!

Loading...

„Не бев свесен дека сум зборувал на кинески јазик, но после се, сега тоа е нешто најприродно за мене“ – истакна Бен МекМахон (22), кој доживеа страшна сообраќајна несреќа.  Тој проговори на кинески јазик, потполно заборавајќи го англискиот.
Кога се разбуди од кома, ја погледнал медицинската сестра, која личела на Азијатка и на кинески и кажал каде ја чувствува болката, а потоа побарал парче хартија, на кое напишал „ја сакам мајка ми, го сакам татко ми и ќе се опоравам“.
Неговиот нов начин на говор ги изненади сите.
„Добив телефонски повик од болницата и медицинската сестра ми кажа дека Бен почнал да се буди од кома и дека зборува на мандарискиот јазик“ – изјави таткото на момчето, Марко.

Сега кога потполно се опорави од несреќата, Бен се пресели во Шангај, каде што студира трговија. Има отворени можности да работи како туристички водич, но и да биде водител на една кинеска телевизија.
Во продолжение погледнете го видеото од неговото интервју:
Тој проговори на кинески јазик, потполно заборавајќи го англискиот.
Кога се разбуди од кома, ја погледнал медицинската сестра, која личела

loading...
Loading...