Видео: За прв пат во историјата снимено е изолирано племе!

Loading...

За прв пат во историјата пред објективот на камерата се снимени членови на племето Kvahiva. Ова племе е долго време изолирано од светот и живее во амазонската џунгла во Бразил. 
Луѓето од овие племиња немаат облека на себе и се уште користат лак и стрела за ловење животни и за преживување. 
Мајката е забележана со своето дете на грб, а мажот пред неа. Ова видео е снимено пред две години, но вчера се појави на интернет. 
Ова племе за прв пат било забележано во 1999 година, но досега никој не успеал да ги фотографира или сними. 
Сепак оние кои ги истражуваат во шумата пронашле најразлични предмети кои ги користи ова племе, а потсетуваат на праисторискиот период. Ова племе е долго време изолирано од светот и живее во амазонската џунгла во Бразил. 
Луѓето од овие племиња немаат облека на себе и с

loading...
Loading...