Видео: Запознајте го Агнес, роботот кој знае да плете!

Loading...

Сакав да има човечки изглед кога ќе се види од далеку, а кога ќе му пријдете поблиску да се види дека во прашање е машина- изјавил Енди Нојес, уметник од Англија кој е творецот на овој извонреден робот.Агнес Робокнит е робот кој потсеќа на човек кој плете на разбој. Агнес гледа, трепка и ја работи работата за која е задолжена а тоа е плетење на разбој.
Сакав да има човечки изглед кога ќе се види од далеку, а кога ќе му пријдете поблиску да се види дека во прашање е машина- изјавил Енди Нојес, уметник од Англија.
Оваа машина го уклучува моторот кој е направен во куќната работилница. Во суштина секој нејзин дел е рачно направен, вклучувајќи силиконско лице и раце. Првобитниот план бил да плете со иглите, но кога Ноес научил да плете сам, сфатил дека разбојот би бил полесно решение.
Роботот е претставен на “Maker Faire-u” во Велика Британија, а името Агнес го добил по бабата на Ноес.
Погледнете го видеото…

 
Агнес Робокнит е робот кој потсеќа на човек кој плете на разбој. Агнес гледа, трепка и ја работи работата за која е задолжена а тоа е плетење на ра

loading...
Loading...