Видео: Земјата „проголтала“ осум автомобили од музеј!

Loading...

Осум автомобили изложени во музејот во „Bouling Grinu“, во Кентаки посветени на познатата „Корвета“ симболот на америчката автомобилска индустрија, пропаднале низ голема дупка која се отворила под музејот.Дупката која била широка и длабока околу девет метри, се отворила во раните утрински часови. За среќа при текот на рушењето никој не е повреден.
Директорот на музејот Вендел Строд изјавил дека од 8-е автомобили кои исчезнале во бездната, шест од нив припаѓале на музејот, додека два биле позајмени од Џенерал Моторс.

Овој музеј е единствената локација на која Џенерал Моторс произведува корвета, и требало оваа година да обележи 20 години од неговото постоење.

 
Дупката која била широка и длабока околу девет метри, се отворила во раните утрински часови. За среќа при текот на рушењето никој не е повреден.

loading...
Loading...