ВИДЕО: Зошто мажите го сакаат скокот во далечина за жени?

Скокот во далечина за жени е една од најгледаните дисциплини во атлетиката. Но, никако да се погоди зошто мажите уживаат додека ја гледаат оваа дисциплина…Во тоа време, голем број од мажите буквално се „прилепуваат“ за телевизиските екрани и со внимание ги следат натпреварувачките.
Зошто е тоа така?
Колку и да звучи неверојатно, одговорот се крие во видеото. А и не е толку тешко да се погоди што ги привлекува да гледаат, нели?Во тоа време, голем број од мажите буквално се „прилепуваат“ за телевизиските екрани и со внимание ги следат натпреварувачките.

Пронајдете не на следниве мрежи: