Видео: Зошто ова девојче е новиот Стив Џобс?

Дванаесет годишната Палома Најола е девојче од Мексико кое е толку талентирано за математика што медиумите ја нарекуваат идниот Стив Џобс.Таа потекнува од голема фамилија и е најмала од осумте деца. 
Минатата година таа освоила 921 поен на државниот испит по математика, што е најдобриот резултат кој некогаш е постигнат во оваа област во Мексико, па медиумите веднаш ја нарекле новиот Стив Џобс. 
„Кога Палома би имала можности како Стив Џобс, веројатно би била гениј“, изјавил нејзиниот професор по математика Хуарез.

 
Таа потекнува од голема фамилија и е најмала од осумте деца. 
Минатата година таа освоила 921 поен на државниот испит по математика, ш

Пронајдете не на следниве мрежи: