Видео:Историјата на автомобилите во две минути!

Loading...

Краток анимиран филм кој ќе не врати во историјата на минатото…Она што започна со дрвена кочија на три тркала и коњска моќ, одеднаш почнало да се развива. Наскоро дојде првиот автомобил со гуми на патот. После тоа следеа неколку други додатни промени  кои денес можеме да ги земеме здраво за готово. Меѓутоа, кога беа воведени првите иновации се сметале за голем луксуз.
На пример, држачи за чаши. Овој краток анимиран филм објавен од јужнокорејски производител на автомобили на фирмата Киа. Во него дава лекција за кратката историја на модерните автомобили и како се развивале во софистицирани машини што ги возиме денес.Она што започна со дрвена кочија на три тркала и коњска моќ, одеднаш почнало да се развива. Наскоро дојде првиот автом

loading...
Loading...