Видео:Момче осум пати ја избегнало својата смрт

Loading...

Метју Хоксли успеал да преживее пад од планински гребен , скршен врат, срцев удар воспаление на белите дробови и рак.Првото бегство од канџите на смртта го имал во 2011 година кога со пријателите решил да оди на пливање во Ирска.
Метју не бил свесен колку е водата плитка па се залетал и се „заринкал“ во водата длабока само еден метар. Па во падот успеал да ја скрши клучната коска која предизвикала и скршеници на неговиот врат и за малку не останала со посекотина на половината која би предизвикала смрт веднаш.Траумата од падот предизвикала срцев удар а неговите бели дробови се наполниле со вода.
Спасувачите се обидувале да го оживеат цели 30 минути, а срцето работело па престанувало да работи.Откако е пренесен во болница, му биле потребни пет недели да излезе од кома.По операцијата докторите му рекле дека животот ќе го помине во инвалидска количка но за некое чудо првите чекори ги напрваил пет месеци по несреќата.Но, за ситуацијата да биде полоша во болница успеал да се зарази со смртоносна МРСА бактерија. А поради слабиот имунитет добил воспаление на белите дробови.Таман кога помислил дека животот не може да му биде полош, докорите откриле дека на тестисите има канцероген тумур.Па едниот тестис му бил отстранет со итна интервенција.
Тој вели дека никогаш не треба да се откажете, треба да се соберете и да продолжите да живеете.Метју Хоксли успеал да преживее пад од планински гребен , скршен врат, срцев удар воспаление на белите дробови и рак.

loading...