Видео:Постојано насмеан-овој човек не чувствува тага!

Loading...

Британецот Малком Мајат доживеал мозочен удар и поминал 19 недели во болница. Го изгубил чувството за левата страна од своето тело. При ударот бил погоден и предниот дел од мозокот кој ги контролира чувствата.Малком Мајат од Велика Британија доживеал мозочен удар и веќе не може да почувствува тага затоа што му е уништен делот од мозокот кои ги контролира емоциите.
Британец (68) кој поминал 19 недели во болница, го изгубил чувството за левата страна од своето тело, при ударот бил погоден и предниот дел од мозокот кој ги контролира чувствата.
Од тогаш приметил неколку промени, вклучувајќи краткотрајна меморија и верување дека губитокот на тага е позитивно нешто во неговиот живот.
-Мозочен удар можеше да биде мојот најголем непријател, но  не му дозволив. Додаде дека никогаш не е депресивен, но тагата не би му помогнала во секој случај.Малком Мајат од Велика Британија доживеал мозочен удар и веќе не може да почувствува тага затоа што му е уништен делот

loading...
Loading...