Видео:Скандал во старечки дом, пензионери носеле проститутки и употребувале дрога

Двајца станари од домот за стари лица во Њу Џерси, осомничени се за конзумирање кокаин и водење проститутки во домот.
Маж од 75 години и 60 годишна жена, уапсени се по пријава од другите станари во домот. Притоа останатите тврделе дека низ станот се шетале скитници, алкохоличари и наркомани.
Но, осомничена е и една сообраќајна полицајка за која се смета дека им помагала. Кај неа е пронајдена опрема за употреба на дрога. Суспендирана е од работа но не е уапсена, а ќе биде уапсена доколку повторно биде видена во домот за стари лица.Мажот(75) признал дека на останатите станари во домот им носел проститутки, односно млади девојки зависнички од дрога.
Директорката на домот изјавува- Сите девојки што доаѓаа беа чисти и немаше причина поради која не би ги пуштиле во домот.
Објектот е сочинет од 152 стана, во кој главно живеат луѓе со ниски примања постари од 62 години, како и хендикепирани лица постари од 55 години, има сигурносни камери во заедничките простории и пред зградата.Двајца станари од домот за стари лица во Њу Џерси, осомничени се за конзумирање кокаин и водење проститутки во домот.

Пронајдете не на следниве мрежи: