Подгответе вкусни канелони со печурки за вас и вашето семејство!СОСТОЈКИ:
– 1 пакување канелони(околу 15 парчиња)- 600 гр печурки- 0,250 л павлака- 0,100 л доматно пире- 100 гр кашкавал- 1 млад кромид- 0,50 гр црни маслинки
ПОДГОТОВКА:
Канелоните се варат во голем сад додека не омекнат.
Во меѓувреме,печурките се пржат на маслиново масло.После 15 мин пржење,се додава младиот кромид исецкан на ситни парчиња, се додава и вегетата,босилекот и на крај маслинките.
Целата смеса се меша па се додава павлаката.
Канелоните се полнат со смесата и се редат во тава премачкана со путер или масло.
Се наросуваат рендан кашкавал,а врз кашкавалот се налива доматното пире.На крај се наросува пармезанот.Канелоните се печат на 200 С околу 25 мин.СОСТОЈКИ:
– 1 пакување канелони(околу 15 парчиња)- 600 гр печурки- 0,250 л павлака- 0,100 л доматно пире