ВМРО-ДПМНЕ ОК Прилеп: Хари Локвенец планира да го урниса прилепското образование!

Loading...

Ова е страшна изјава за сите наставници и професори, ова значи крај за работниот век на половина наставници и професори!Реакција на ВМРО-ДПМНЕ ОК Прилеп
Намалувањето на часовите и програмите значи затварање на 3 средни и 4 основни училишта во Прилеп. Ова не нѐ зачудува нас, но треба да ги задума сите професори и наставници, вработените и невработените!
Единствено нешто за што се залага СДСМ и Хари Локвенец е нови 80 професори по албански јазик да влезат во прилепските училишта и градинки.
Ние очекувавме тој да ја осуди албанизацијата и федерализацијата, а ни на крај памет дека планира да си одат од работа професорите и наставниците.
Ние ветуваме нови 82 проекти за образованието, повисоки плати, нови стипендии, нови спортски сали, реконструкција на Економскиот факултет, бесплатни учебници и превоз. Вие направете разлика и одлучете!Реакција на ВМРО-ДПМНЕ ОК Прилеп
Намалувањето на часовите и програмите значи затварање на 3 средни и 4 основни училишта во

loading...