Во иднина научниците ќе користат мутирани животни за научни експерименти?

Loading...

Генетски модифицираната храна последниве неколку години е во центарот на вниманието на јавноста. За голем број луѓе ГМО е се уште мистерија, а се претпоставува дека мноогу влади во светот имаат задна цел со користење на ГМО. Последните истражувања на оваа тема покажаа дека најверојатно во иднина научниците во светот ќе експериментираат на генетски модифицирани животни. 
Што стои зад тој експеримент и која е целта доколку научниците почнат ескспериментирање во лабораторија врз милиони генетски модифицирани животни кои постојат и денес на земјата?
Бројот на ГМ животните полека расте, а веќе постојат докази дека врз нив се прават експерименти во истражувачките центри во Велика Британија. Оние кои се против ГМО, велат дека со овие ескеприменти ќе се создаваат материи кои потоа ќе бидат пренесувани на луѓето се со цел да се види како сето тоа ќе дејствува врз човечкото тело. 

Според последните статистички податоци бројот на користење на ГМ живоотните за експериментирање од претходната година се зголемил за 9 отсто, што покажува дека владите ширум светот се сериозни на оваа тема и го наметнуваат ова експериментирање на новите генерации на научници. 
Останува да видиме што навистина ќе се случи во следните 5 до 10 години и дали сето ова е една голема и застрашувачка вистина. Последните истражувања на оваа тема покажаа дека најверојатно во иднина научниците во светот ќе експериментираат на генетски модифицирани животни.&

loading...
Loading...