Во изминатото деноноќие згрижени 42 пациенти со повреди од невремето

Во текот на изминатото деноноќие поточно од почетокот на временската непогода во Универзитетската клиника за хируршки болести „Свети Наум Охридски“ помош побарале 144 лица, од кои 42 се директни учесници односно пациенти кои се пожалиле дека повредите настанале како резултат на временските непогоди.Доктор Јасмина Чабуковска во вестите на ТВ Нова објасни дека од нив 7 биле хоспитализирани, а кај двајца е направена оперативна интервенција.
-Сите се згрижени на одделенија и се во добра состојба. Останатите се пуштени на домашно лекување. Вчера дежурниот тим беше во комплетна подготвеност, изјави Чабуковска.Доктор Јасмина Чабуковска во вестите на ТВ Нова објасни дека од нив 7 биле хоспитализирани, а кај двајца е направена оперативна интервенција.

Пронајдете не на следниве мрежи: