Во „кампот“ во Бутел- музика, пароли и знамиња

Loading...

Со албанска музика, покрај огнови, педесетина претежно млади Албанци го продолжуваат протестот на местото каде што во неделата беа поставени темелите на крстот во општина Бутел, пишува Мета.Запалената палма и затрупаните темели на крстот, кој треба да биде висок 55 метри, се сведоци на синоќешните мали инциденти на протестот.
На местото и понатаму се кампува, има поставени два мали и еден голем шатор. Како што забележа репортерот на „Мета“, за луѓето што ќе кампуваат има обезбедно храна пијалаци, кафиња и чај.

Има албански знамења и пароли на кои пишува „Албанците муслимани и Албанците католици се против поставување на верски симболи“.
Околу местото на кампот е забележано мало полициско обезбедување и засега, како што дознаваме, нема никакви инциденти.
Запалената палма и затрупаните темели на крстот, кој треба да биде висок 55 метри, се сведоци на синоќешните мали инциденти на протестот.
Н

loading...
Loading...