Во Зеница се извлечени телата на четири загинати рудари

Loading...

На површината се извадени телата на четворица од петмината загинати босански рудари во Зеница.Во несреќата во рудникот Распоточје во централниот дел на Босна и Херцеговина загинаа пет лица, а 29 се спасени. Вкупно петмина рудари останаа под земја.
По 15-часовна операција за извлекување на телата на рударите, кои останале на длабочина од 500 метри, на површината беа извлечени телата на четворица загинати рудари.
Телото на петтиот рудар се наоѓа на друго место во рудникот и спасувачките екипи не успеале да стигнат до него. Се очекува операцијата денеска да продолжи и телото да биде извлечено.Во несреќата во рудникот Распоточје во централниот дел на Босна и Херцеговина загинаа пет лица, а 29 се спасени. Вкупно петмина рудари останаа

loading...
Loading...