Возачи, ајде да ве видиме: Кој има предност на оваа раскрсница?

Се поголем брон на сообраќајни несреќи со тешки последици се случуваат, поради непознавањето на основните сообраќајни прописи.На сликата се наоѓа една вообичаена ситуација, во која секој возач може да се најде редовно. Три автомобили, без сообраќајни знаци, семафор или полицаец кој го регулира сообраќајот. Кој има предност?
На раскрсница или во средба со друго возило, возачот е должен да го пропушти возилото кое се наоѓа на неговата десна страна.
Возачот на возилото кој на раскрсницата врти лево, должен е да го пропушти возилото кое доаѓа од спротивната насока.На сликата се наоѓа една вообичаена ситуација, во која секој возач може да се најде редовно. Три автомобили, без сообраќајни знаци, семафор или пол

Пронајдете не на следниве мрежи: