ВРВНА ПИТА со одличен вкус: Секој пат се повеќе ќе ве воодушевува!

Ќе ја направите многу пати и секој пат ќе ве воодушевува се повеќе.Состојки:
200 гр кори за пита
Масло + вода
100 мл кисела павлака
1 чешне лук
Припрема
Во намастен помал плех (25х20) редете ги корите, секоја попрскајте ја со малку вода и масло (горната кора најмногу навлажнете ја со вода и масло).
Исечете на коцки, ставете ја питата во рерна на 220С да се пече 20-30 минути (додека не порумени).
Додека е врела премачкајте со кисела павлака во која сте додале ситно исечкан лук.
Павлаката може малку да ја посолите.
Со јогурт или сезонска салата, ова е едноставен и лесен оброк.
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, животни искуства, диети и сл., може да најдете на НАЈАДИСЕ.МК, како и на фан страната на Фејсбук.Состојки:
200 гр кори за пита
Масло + вода
100 мл кисела павлака
1 чешне лук
Припр

Пронајдете не на следниве мрежи: