За добра кајгана важна е само една финта: Толку е едноставна што ќе се изненадите!

Судејќи  според  познатиот кулинарски шеф Ентони Бордеин, ретко кој  денес  подготвува кајгана како  што  треба. Имено, тој  тврди  дека  финтата  е во јајцата.Бордеин вели  дека јајцата пред пржење никако  не треба да се мешаат- ниту  со  млеко, вода,павлака, а со  тоа  не треба ни  премногу  да се превртуваат во тавчето за пржење.
Ентони препорачува само  загреано  тавче и  свежи јајца. Откако  ќе ги изматите  во  чинија и  ќе ги зачините, сипете ги  во  тавчето   во кое сте   загреале малку путер. Кога кајганата полека ќе добие облик, треба полека да ја промешате во  неколку  движења.
„Така ќе добиете воздушеста, фина текстура- прсти да изедете“, наведува Ентони.Бордеин вели  дека јајцата пред пржење никако  не треба да се мешаат- ниту  со  млеко, вода,павлака, а со  тоа  не тр

Пронајдете не на следниве мрежи: