Загрејте се оваа зима со домашно подготвена Сангрија!

Наместо портокали и лимони, за да направите зимска Сангрија користете ги плодовите на студеното време – крушки, јаболка, калинки…Состојки:
2 шишиња црвено вино со овошна арома
2 мали јаболка, исечкани на коцки
2 круши, исто така исечкани на коцки
1 исчистена калинка
1-сантиметар свеж корен од ѓумбир, ситно изрендан
1 лажичка цимет
½ шолја бренди или вотка (по желба)
Подготовка:
Ако користите вотка или бренди, јаболката потопете ги неколку часа во алкохолот.
Ставете ги парчињата јаболка, круши, калинките и изренданиот ѓумбир во еден длабок сад или голем бокал, па преку нив додадете го циметот.
Додадете го виното во садот, лесно промешајте и оставете ја Сангријата да отстои 2-3 часа пред послужување.
Во чашите задолжително ставете стапчиња цимет и неколку парчиња од овошјето. Додадете лимон по желба.Состојки:
2 шишиња црвено вино со овошна арома
2 мали јаболка, исечкани на коцки
2 круши, исто така исечка

Пронајдете не на следниве мрежи: