Започна учебната 2016/2017 година во Берово

Loading...

Вкупно 908 основци и 470 средношколци ја започнаа учебната 2016/2017 година во училиштата во општина Берово.Првиот училишен час го започнаа 101 прваче од двете основни училишта од кои 83 во ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ заедно со подрачните училишта и 18 првачиња во ООУ “Никола Петров Русински“ – Русиново.
Бројот на ученици во ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ – Берово е 793 ученици, додека ООУ „Никола Петров Русински“ – Русиново оваа учебна година ја започнаа 115 ученици.
Во ОСУ „Ацо Русковски“ – Берово, во прва година се запишани 115 ученици, додека вкупниот број на ученици е 470 ученици.Првиот училишен час го започнаа 101 прваче од двете основни училишта од кои 83 во ООУ „Дедо Иљо Малешевски“ заедно со подрачните училиш

loading...