Заштедете пари: Како да си ја скратите КОСАТА САМИ!

Loading...

Кога сте на фризер и гледате како тие вешто минуваат со ножиците низ вашата коса, сигурно ви се чини дека тоа е многу комплицирано.Не дека да се биде фризер е толку лесно и секој го може, но кога немате време или ви е мачно да одите на фризер, можете сами да ги скратите врвовите.
Потребни ви се остри ножици, затоа, ако треба платете ги поскапо, но имајте ги дома. Пред да почнете со кратењето, измијте ја косата и на краевите нанесете хранливо масло за да ги смирите наелектризираните краеви. Праменот од косата провлечете го меѓу прстите и отсечете ги врвовите. За почеток секој прамен нека ви биде по 1-2 cm. На крај поправете ги со израмнување.
Доколку имате долга и рамна коса, на овој начин може многу да заштедите. А за подрастични промени, сепак  најдобро ќе биде да го посетите фризерот.
Погледнете го видеото, како практично да го изведете скратувањето на косата во домашни услови:Не дека да се биде фризер е толку лесно и секој го може, но кога немате време или ви е мачно да одите на фризер, можете сами да ги скратите врвовит

loading...
Loading...