Затворени над 1000 филијали на банки во Грција

Во Грција е затворена речиси секоја трета филијала на банка, од почетокот на економската криза во 2008 година.Според „Катимерини“, четирите најголеми банки во Грција од почетокот на кризата затвориле 990 филијали низ целата земја, така што од крајот на јуни Националната банка на Грција, Пиреја, Алфа и Еуробанк имале 2.523 филијали во споредба со 3.513 во периодот пред кризата.
Ако се земат предвид филијалите и на помалите банки, вкупно се затворени околу 1.200, што значи дека сега се затворени една од три банкарски подружници кои функционирале во 2008 година.
Покрај ова, банкарите предвидуваат дека во наредните четири години ќе се затворат уште 300 филијали.Според „Катимерини“, четирите најголеми банки во Грција од почетокот на кризата затвориле 990 филијали низ целата земја, така што од кр

Пронајдете не на следниве мрежи: