Заврши изградбата на регионалниот пат Ново Село – Маврово, инвестиција вредна 2,5 милиони евра

Министерот за транспорт и врски, Владо Мисајлоски денес го предаде во употреба дванаесет-километарскиот патен правец од Ново Село до Маврови Анови.Инвестицијата е вредна 2,5 милиони евра, а следниот месец ќе се започне со тендерска документација за реконструкција на 30 километри од патот Гостивар –Кичево.
Покрај овие патни правци, паралелно се инвестира и во останатите села во општината Маврово Ростуше, а новите асфалтни патишта ќе допринесат за нивно подобро одржување и чистење во зимскиот период.
Инаку  Маврово годинава ја бележи најдобрата туристичка сезона.
Во изминативе деведесетина денови, го посетиле околу 35 илјади туристи. Секако новата патна инфраструктура е еден од значајните фактори за развој на туризмот.Инвестицијата е вредна 2,5 милиони евра, а следниот месец ќе се започне со тендерска документација за реконструкција на 30 километри од патот Гости

Пронајдете не на следниве мрежи: