Сте слушнале за зебра колач, зебра торта, зебра колачиња, а зошто да не може и зебра плачинки? Состојки:
500мл млеко
2 јајца
Малку сол
1 лажица растопен маргарин
100 мл минерална вода
Брашно по потреба
1 лажица какао
Пумпица за шарање
Подготовка:
Направете смеса за палачинки. Од смесата одвојте една четвртина во друг сад и додадете какао и имешајте убаво . ставете во пумпица и шарајте.
На марснета загреана тава сипете од белата смеса, почекајте 10 секунди тестото малку да се запече бидејќи во спротивно нема да се познава шарата. Со пумпицата шарајте спирали во круг како зебра или шарајте шари по желба. Испечете ги и филувајте по своја желба и уживајте. Состојки:
500мл млеко
2 јајца
Малку сол
1 лажица растопен маргарин
100 мл минерална