ЗЕДНИЧКА Изјава НА САД И РУСИЈА

Loading...

„До пладне на 26 февруари сите завојувани страни во Сирија треба да ни ја потврдат нам и на американските партнери приврзаност кон прекинот на огнот. Руски и американски воени претставници заедно ќе ги определат на картите териториите на кои дејствуваат таквите групации.„До пладне на 26 февруари сите завојувани страни во Сирија треба да ни ја потврдат нам и на американските партнери приврзаност кон прекинот на огнот. Руски и американски воени претставници заедно ќе ги определат на картите териториите на кои дејствуваат таквите групации. Против нив Вооружените сили на Сирија, руските ВКС и коалицијата на САД нема да  вршат борбени операции“, изјави тој, зборувајќи во четвртокот на конференцијата: „Блискиот Исток: Од насилство до безбедност“, во рамките на форумот „Валдај“, пренесува РИА „Новости“.
Во понеделникот беше објавена заедничка изјава на САД и РФ за Сирија, според која примирјето меѓу владините сили на Сирија и вооружените опозициски групи треба да настапи на 27 февруари, а кое нема да важи за „Исламската држава“; „Џебхат ан-Нусра“ и другите формации, прогласени од ООН за терористички.„До пладне на 26 февруари сите завојувани страни во Сирија треба да ни ја потврдат нам и на американските партнери приврзаност кон преки

loading...
Loading...