ЖЕНИ ВНИМАНИЕ: Еве кога сте најатрактивни за мажите!

Loading...

Кога станува збор за атрактивноста, примитивните инстикти се уште го имаат главниот збор, па затоа мажите сакаат да се борат, поточно да се натпреваруваат со други мажи, поради жените.Жените кои имаат повеќе машки пријатели и колеги, се најпривлечни за мажите и тие имаат подобар сесуален живот од другите жени, покажува една анкета во која биле вклучени 400 испитаници.
Причина за сето тоа е само една: Конкуренцијата.
„Истражувањата покажуваат дека мажите повеќе ги привлекуват нивните партнерки кога чувствуваат дека имаат соперници и дека партнерката може да ги изневери кога и да посака. Тоа не значи дека мажите ги привлекува изневерувањето. Тоа повеќе е инстинкт, затоа што мажите сакаат да се борат за своите партнерки и во натпревар со другите да си обебзедат потомство со најпосакуваната жена, објснува авторот на студијата Мајкл Фам.
Очигледно ова однесување, се случува потсвесно и на некој начин е впишано во генетскиот код.
„Мажите ги импонира кога нивната партнерка им е привлечна на други мажи и кога тие сакаат да се дружат со неа. Тоа значи дека нивниот избор бил правилен, но и како потврда на нивната вредност, затоа што тие жени ги одбрале баш нив, наведува авторот на студијатаЖените кои имаат повеќе машки пријатели и колеги, се најпривлечни за мажите и тие имаат подобар сесуален живот од другите жени, покажува една анкет

loading...
Loading...